FAQ's het huren van een woning

Veelgestelde vragen

Vragen over het huren van een woning?

Zoekt u een huurwoning in Deventer, Zutphen of omstreken, dan hebt u misschien wel enkele vragen. Op deze pagina vindt u de FAQ’s!

Veel voorkomende vragen met daarbij een antwoord hebben wij hier weergegeven. Vanzelfsprekend zijn wij tijdens kantoortijden ook telefonisch en per e-mail te bereiken om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u andere vragen of wilt u extra toelichting nodig? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

U kunt voor allerlei soorten woningen bij ons terecht. Wij verhuren studio’s, eengezinswoningen, vrijstaande woningen en appartementen in de omgeving Deventer, Apeldoorn en Zutphen.

Nee, inschrijven is bij Mijnhuurwoning.com is zelfs niet mogelijk. U kunt het actuele woningaanbod op de Mijnhuurwoning.com website bekijken en via het contact formulier een vrijblijvende bezichtiging aanvragen. De huurwoningen die wij te huur aanbieden staan ook op diverse verzamelwebsites vermeld. De informatie op andere websites kunnen verouderd zijn! Voor de actuele status van een woning d.w.z. te huur, in optie of verhuurd kunt u het beste bekijken op Mijnhuurwoning.com.

Ons nieuwste aanbod presenteren wij direct op onze Facebook pagina waar u ons kunt volgen om zo snel mogelijk op de hoogte te worden gebracht van nieuw aanbod. Als u contact met ons opneemt, dan zullen wij een afspraak met u maken voor het bezichtigen van de woonruimte die u wenst.

Mijnhuurwoning.com is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.30 uur. Het bezichtigen van een huurwoning wordt in overleg met u ingepland. Enkel in uitzonderingsgevallen is het mogelijk om na 17.00 uur te bezichtigen. Bij een bezichtiging zijn wij altijd aanwezig om u te voorzien van alle informatie over de betreffende huurwoning. In steeds meer gevallen is het ook mogelijk om een virtuele rondleiding te volgen op ons YouTube kanaal.

Wij verhuren nooit een woning zonder een bezichtiging en dus ook nooit voordat we jou/jullie hebben ontmoet. Op het moment dat je de woning wilt huren hebben we een aantal persoonlijke gegevens nodig zoals identiteitsgegevens en inkomensgegevens. De gegevens worden o.a. gescreend op echtheid, jouw kredietwaardigheid en betaalgedrag. Vervolgens beslist de eigenaar/verhuurder of je de woning kunt huren. We stellen de schriftelijke huurovereenkomst op die je eerst als concept krijgt toegezonden. Pas nadat je akkoord hebt gegeven op het concept ontvang je van ons de definitieve huurovereenkomst ter ondertekening en de factuur voor de eerste huurbetaling en de waarborgsom. Van deze procedure wordt door ons nooit afgeweken!

Indien je via Mijnhuurwoning.com een woning gaat huren, dan dien je rekening te houden met de volgende kosten:

  • De huur voor de eerste betaalperiode. De hoogte hiervan is onder andere afhankelijk van de huuringangsdatum. Hiervoor krijgt u uw woongenot.
  • De waarborgsom die vaak gelijk is aan 1 maandhuur, maar ook hoger kan zijn. We vermelden de hoogte van de waarborgsom meestal al bij de presentatie van een woning. De waarborgsom voldoet u via ons aan de verhuurder. De verhuurder stort u aan het einde van de huurperiode geheel of gedeeltelijk de waarborgsom terug. De woning dient dan, behoudens gangbare slijtage door bewoning, schoon en leeg te worden opgeleverd aan de verhuurder of de beheerder. Uitgangspunt is het opleverrapport met foto’s die wij bij aanvang van de huur gemaakt hebben.

Nee. Voor de sleuteloverdracht dient de factuur voor de huur en de waarborgsom door een huurder te zijn voldaan. Indien de factuur niet of niet tijdig is voldaan wordt er niet opgeleverd er vindt er geen sleuteloverdracht plaats. De huurovereenkomst komt dan ook niet tot stand. De verhuurder is dan vrij om te verhuren aan een derde.

Chat openen
1
Hallo 👋
Wij staan je graag te woord via WhatsApp. Kunnen wij je ergens mee helpen?