Het onderhoud van uw woning

Het onderhoud van uw huurwoning

Het onderhoud van een huurwoning of kamer is verdeeld tussen de huurder en de verhuurder. De verhuurder zorgt voor het groot onderhoud en de huurder zorgt voor het klein en dagelijks onderhoud van de gehuurde woonruimte.

Wie doet wat?

Over het algemeen geldt: Kleine reparaties zijn voor rekening van de huurder, grote reparaties en groot onderhoud zijn voor rekening van de verhuurder.
 
  • Bij kleine reparaties moet de huurder makkelijk erbij kunnen en de reparatie moet weinig kosten met zich mee brengen. Zo niet, dan is de reparatie alsnog voor rekening van de verhuurder.
  • Inbouwapparatuur van keukens wordt doorgaans aangemerkt als onroerende aanhorigheid van de woning. Die inbouwapparatuur wordt dan met de woning verhuurd door de verhuurder. Reparatie van een kapotte inbouwkoelkast is dan voor rekening van de verhuurder.
  • De huurder moet de verhuurder toegang tot de huurwoning geven, zodat de verhuurder het onderhoud of de reparatie kan uitvoeren.
  • U zorgt voor reparaties van schade die u zelf heeft veroorzaakt. Als de verhuurder ook de kleine en dagelijkse reparaties verricht, mag de verhuurder de kosten hiervan aan u doorberekenen als servicekosten.
  • Bekijk en download hier het Impresco Huishoudelijk Reglement voor meer informatie.
Voor het vertrouwd huren of verhuren van een woning gaat u naar Mijnhuurwoning.com in Deventer. Wij adviseren en bemiddelen in de regio Deventer, Gorssel, Epse, Lettele, Diepenveen, Schalkhaar, Eefde, Vorden, Olst, Wijhe, Raalte, Zutphen, Warnsveld.
Chat openen
1
Hallo 👋
Wij staan je graag te woord via WhatsApp. Kunnen wij je ergens mee helpen?