Energieprestatiecertificaat

Sinds 2008 is bij nieuwbouw, verkoop en verhuur verplicht om een energielabel te overhandigen. Het label moet zijn afgegeven door een onafhankelijke deskundige. Bij de bepaling van het energielabel moeten verschillende factoren worden meegenomen. Nederland is in 2011 in gebreke gesteld vanwege de onvolledige toepassing van de EPBD uit 2002 en in 2012 vanwege het niet tijdig omzetten in wet- en regelgeving van de bepalingen uit de herziene EPBD uit 2010. Indien men al in het bezit is van een energielabel moet de labelklasse worden getoond in commerciële advertenties.
 
Nog weinig consumenten zijn zich bewust van de hoogte van hun energierekening, laat staan van het feit dat de energieprestatie van hun woning daar iets mee te maken heeft. Het energielabel kan een rol in de bewustwording spelen, binnen een breder pakket van maatregelen. Een duidelijkere koppeling met de energierekening van de particuliere woningeigenaar kan hierin helpen. Een Energieprestatiecertificaat heeft een meerwaarde bij de verhuur en de verkoop van de woning.
 
Energieleveranciers stunten continu met de prijzen, maar in de praktijk scheelt het niet veel. De grootste post aan kosten zijn immers de belasting die over de energielasten in rekening worden gebracht. Om echt kosten voor energie te besparen is het zinvol om maatregelen te treffen om het energieverbruik terug te dringen. Het energieprestatiecertificaat geeft inzicht in hoe energiezuinig uw huis is. Bij Impresco | Mijnhuurwoning.com zijn wij gecertificeerd om het energielabel te maken. Ook zijn wij energieprestatie adviseur.
 
Mijnhuurwoning.com biedt u voordelig een Energieprestatiecertificaat aan bij de verhuur van uw woning. Wij informeren u graag, bel ons op 0570 69 11 78 !
Chat openen
1
Hallo 👋
Wij staan je graag te woord via WhatsApp. Kunnen wij je ergens mee helpen?